اعلام جزئیات نتایج آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ و تغییرات آزمون سراسری سال ۱۴۰۳

به گزارش روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور، دکتر عبدالرسول پورعباس با اشاره به ویژگی‌های آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، گفت: آزمون سراسری سال جاری با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد که تجربه بسیار موفقی بود. این آزمون برای نخستین بار در دو نوبت برگزار شد و سوابق تحصیلی داوطلبان که توسط وزارت آموزش و پرورش بر اساس نتایج امتحانات هماهنگ و کشوری ارسال شد با تأثیر قطعی ۴۰ درصدی برای سه گروه اصلی آزمایشی شامل علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی و تأثیر قطعی ۲۶ درصدی برای گروه‌های زبان‌های خارجی و هنر برگزار شد.
وی با تشکر و تبریک به دولت سیزدهم برای حمایت از اجرای موفق تغییرات آزمون سراسری تصریح کرد: ملاک قطعی سازمان سنجش آموزش کشور در مورد آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ و نوبت دوم در روزهای پنجشنبه و جمعه ۷ و ۸ تیر ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. دروس عمومی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ همچون آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ صرفاً از طریق سوابق تحصیلی اعمال می‌شود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳، سهم نمره کل سابقه تحصیلی پایه دوازدهم نظام 3-3-6 در گروه‌های آزمایشی اصلی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ به میزان ۵۰ درصد با تأثیر قطعی است و میزان تأثیر نمره کل سابقه تحصیلی دیپلم نظام سالی – واحدی/ ترمی – واحدی در این گروه‌ها، 37/5 درصد با تأثیر قطعی و میزان تأثیر سوابق تحصیلی پیش‌دانشگاهی نظام سالی – واحدی/ترمی – واحدی 12/5 درصد با تأثیر قطعی در نمره کل سابقه تحصیلی در مجموع دیپلم و پیش‌دانشگاهی ۵۰ درصد است و همچنین سهم نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) ۵۰ درصد است.
دکتر پورعباس درباره شرایط آزمون ورودی دانشگاه فرهنگیان در سال ۱۴۰۳، گفت: با توجه به اینکه ورود به دانشگاه فرهنگیان نوعی پذیرش همراه با  استخدام است، آزمون اختصاصی برای ورود به دانشگاه فرهنگیان برگزار می‌شود که وزارت آموزش و پرورش باید جزئیات آن را به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کند.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره برگزاری آزمون‌های الکترونیکی یادآور شد: در مسیر الکترونیکی کردن آزمون‌ها اقدامات لازم در حال انجام است و نرم‌افزارهای مورد نظر آماده است و باید شرایط سخت‌افزاری نیز آماده شود. اجرای کامل این نوع آزمون‌ها بستگی به تخصیص بودجه و کمک شرکت‌های دانش‌بنیان دارد. از سوی دیگر در سراسر کشور باید سالن‌های مجهز آماده شود لذا در مرحله اول تعدادی از آزمون‌ها با داوطلبان کمتر به صورت الکترونیک برگزار می‌شود.
دکتر پورعباس درباره افزایش ظرفیت پذیرش در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، نیز گفت: در رشته‌های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی ۱۵ هزار و ۱۱۰ پذیرفته شده به دانشگاه‌ها معرفی شده است که این میزان بیشتر از افزایش ظرفیت مورد نظر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در واقع تعداد ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر بیشتر از ظرفیت اولیه در این رشته‌ها به دانشگاه‌ها معرفی شده است. در مجموع بیش از ۸۲۵ هزار داوطلب در دانشگاه‌های سراسری، غیرانتفاعی  و دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته شده‌اند که البته تعدادی از آنها در قبولی‌ها مشترک هستند.

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *